Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Back-Ups

Anthony (54) verloor tien jaar werk

Op 18 juni tijdens de wedstrijd Panama-België heb ik mijn laptop verloren. Op een onbewaakt moment heeft een onbekende mijn schoudertas meegenomen, met mijn laptop, externe harde schijf en al mijn projecten. Die harde schijf bevat tien jaar werk en persoonlijke bestanden. Het lijkt alsof ik een man zonder verleden ben geworden.

Op de externe harde schijf staan de projecten waar ik op dat moment mee bezig was, maar ook al mijn archiefmateriaal en persoonlijke bestanden bijvoorbeeld. Ik werk al drie jaar aan een groot project rond 3D-attracties over de geschiedenis van Brussel. Dat werk ben ik helaas zo goed als kwijt. Via een oproep en vindersloon heb ik nog geprobeerd mijn bestanden terug te krijgen, maar tevergeefs. Het gaat me daarbij niet zozeer om de computer, maar om de inhoud.

Ik maak geregeld back-ups van al mijn werk op een externe harde schijf, maar maakte de fout deze niet op een veilige plek te bewaren. Nu maak ik geregeld back-ups in de cloud, zodat ik zeker ben dat ik dankzij een veilige reservekopie mijn gegevens niet nogmaals kwijtraak.

Meer informatie over het maken van back-ups vind je hier.

vindersloon
volledige breedte