Bij LinkedIn zijn miljoenen gebruikersgegevens gestolen, waaronder ook wachtwoorden. Dit is niet de eerste keer, en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat cybercriminelen persoonlijke gegevens stelen. Zelf volg je het beste 1 simpele regel: hergebruik je wachtwoorden niet en kies altijd sterke wachtwoorden.

 

Cybercriminelen stelen vaak wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens.  Wees hen te slim af door voor belangrijke accounts, zoals je persoonlijke en professionele e-mail of sociale media, altijd andere wachtwoorden te gebruiken. Zo voorkom je dat andere accounts van jou of je werkgever worden gehackt.

Om je verschillende wachtwoorden te helpen onthouden, kan je gebruik maken van een “wachtwoordkluis”, een programma dat je wachtwoorden creëert en/of onthoudt. Die kluis beveilig je natuurlijk ook met een sterk wachtwoord.

 

Heb je een LinkedIn-account?

Wijzig dan voor alle zekerheid je wachtwoord. En doe dat ook voor andere websites waar je hetzelfde wachtwoord gebruikt. Om na te kijken of je gegevens gelekt zijn, kan je je mailadres ingeven op deze website: https://haveibeenpwned.com. Daar ontdek je of je mailadres werd teruggevonden in lijsten met gelekte gegevens.

 

Alle tips om een veilig en sterk wachtwoord te maken, vind je hier