Actueel

25 apr

Ransomware, how to protect and respond

Het document ‘Ransomware, how to protect and respond’ werd opgesteld door het CERT.be in samenwerking met het Centrum voor Cybersecurity.

 

12 sep

Belang sterke wachtwoorden in de kijker door Insecam.org

Onlangs verscheen er een bericht in de media over een Russische website waarop de beelden zijn te zien van duizenden privécamera’s wereldwijd: insecam.org. 

07 sep

Let op voor phishingmails uit naam van de politie!

Regelmatig duiken er phishingmails op uit naam van de politie. Dit zijn altijd valse mails. De afzender lijkt de politie te zijn die vraagt om een openstaande factuur te betalen. Maar laat je niet vangen: het gaat hier om een poging tot oplichting. Je zal immers nooit via mail een boete ontvangen of een herinnering aan een boete.

16 aug

Wijzig je LinkedIn wachtwoord

Bij LinkedIn zijn miljoenen gebruikersgegevens gestolen, waaronder ook wachtwoorden. Dit is niet de eerste keer, en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat cybercriminelen persoonlijke gegevens stelen. Zelf volg je het beste 1 simpele regel: hergebruik je wachtwoorden niet en kies altijd sterke wachtwoorden.

08 aug

Nieuwe agressieve ransomware blokkeert computers en gegevens

Er doen nieuwe, agressieve versies van ransomware de ronde. Dat zijn virussen die je toestel blokkeren. Lees onze tips over wat je kan doen als je computer toch geblokkeerd is.

25 jun

Twitter-account van politici gehackt

Onlangs nog in de pers: het Twitter-account van een aantal politici werd gehackt. Bijgevolg werden er Twitter-berichten de wereld ingestuurd die wel uit hun naam leken te zijn maar die niet van hun hand waren. Gelukkig bleven de tweets eerder onschuldig, maar het was wel meteen duidelijk dat er iets niet klopte aan de inhoud ervan.

Slot op tablet
23 jun

Nieuw virus gijzelt gegevens na opening valse factuur

Sinds vorige week circuleert het gijzelvirus ‘Locky’.

30 apr

Opgepast voor Facebook-bericht met jouw naam

Getagd in een bizar Facebook-bericht met een link naar een video? Klik er niet op en verwijder de post indien nodig van jouw tijdslijn.
09 feb

Safer Internet Day: Een webcam in huis, waar moet je op letten?

Het is vandaag 9 februari, Safer Internet Day! De dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor het veilig en verantwoord gebruik van het internet.
Centraal thema van de dag zijn webcams en camera’s op je toestellen.
We geven enkele  gratis Safeonweb webcamcover weg, zolang de voorraad strekt.

Pagina's