Actueel

CEO fraude
01 aug

Steeds meer CEO fraude: wees alert

20 jul

Pas op: opnieuw valse berichten van warenhuisketens

CCB en CERT.be roepen op tot voorzichtigheid bij het openen van berichten van warenhuisketens. Regelmatig worden uit naam van verschillenden warenhuisketens berichten verspreid via e-mail, Facebook, SMS, WhatsApp... Vaak gaat het om onwaarschijnlijke promoacties of wedstrijden.  Dit probleem is gekend bij de warenhuisketens.

22 jun

Oplichters gebruiken bpost profiel om malware te verspreiden

Oplichters die zich voordoen als bpost versturen op dit ogenblik e-mails met de melding ‘pakje verkeerd geleverd’. Deze mails zijn in geen geval afkomstig van bpost.

 

25 apr

Ransomware, how to protect and respond

Het document ‘Ransomware, how to protect and respond’ werd opgesteld door het CERT.be in samenwerking met het Centrum voor Cybersecurity.

 

12 sep

Belang sterke wachtwoorden in de kijker door Insecam.org

Onlangs verscheen er een bericht in de media over een Russische website waarop de beelden zijn te zien van duizenden privécamera’s wereldwijd: insecam.org. 

07 sep

Let op voor phishingmails uit naam van de politie!

Regelmatig duiken er phishingmails op uit naam van de politie. Dit zijn altijd valse mails. De afzender lijkt de politie te zijn die vraagt om een openstaande factuur te betalen. Maar laat je niet vangen: het gaat hier om een poging tot oplichting. Je zal immers nooit via mail een boete ontvangen of een herinnering aan een boete.

16 aug

Wijzig je LinkedIn wachtwoord

Bij LinkedIn zijn miljoenen gebruikersgegevens gestolen, waaronder ook wachtwoorden. Dit is niet de eerste keer, en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat cybercriminelen persoonlijke gegevens stelen. Zelf volg je het beste 1 simpele regel: hergebruik je wachtwoorden niet en kies altijd sterke wachtwoorden.

08 aug

Nieuwe agressieve ransomware blokkeert computers en gegevens

Er doen nieuwe, agressieve versies van ransomware de ronde. Dat zijn virussen die je toestel blokkeren. Lees onze tips over wat je kan doen als je computer toch geblokkeerd is.

25 jun

Twitter-account van politici gehackt

Onlangs nog in de pers: het Twitter-account van een aantal politici werd gehackt. Bijgevolg werden er Twitter-berichten de wereld ingestuurd die wel uit hun naam leken te zijn maar die niet van hun hand waren. Gelukkig bleven de tweets eerder onschuldig, maar het was wel meteen duidelijk dat er iets niet klopte aan de inhoud ervan.

Pagina's