Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be   Logo van de Belgische federale overheid

Heb je een virus?

Twijfel je of je een virus op je toestel hebt? Dan wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk zekerheid! Dat kan als volgt:

  • Als je al een virusscanner hebt, zet die dan onmiddellijk aan het werk. Als er een virus aanwezig is, leidt die je verder door het proces om het virus te verwijderen.
  • Heb je nog geen virusscanner geïnstalleerd, kies er dan een uit dit overzicht van betrouwbare virusscanners en laat die zijn werk doen. Deze virusscanners hebben zowel een Nederlandstalige als een Franstalige site.
  • Je kan ook altijd terecht bij je internetprovider of je bank voor advies over een betrouwbare virusscanner.
  • Het volstaat om één betrouwbare virusscanner te installeren.

Deze lijst met virusscanners werd samengesteld uit de geteste resultaten van het neutrale instituut AV Test. Enkel virusscanners met een Nederlandstalige en Franstalige website geven we hier weer.

 

 

* Disclaimer: Waarom deze producten?

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) vond op basis van objectieve criteria een aantal bestaande producten die momenteel op de markt zijn.

Het CCB aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade als gevolg van het downloaden en het gebruik van deze programma's. Het wordt aanbevolen dat gebruikers deze programma's alleen downloaden op de officiële website van de ontwikkelaars.

Daarnaast kan het CCB niet aansprakelijk gesteld worden, ten aanzien van gebruikers of derden, voor de mogelijke geleden directe of indirecte schade, veroorzaakt door eventuele fouten in updates, of door het verzamelen of interpreteren van de informatie die ze aanbieden.

Het CCB kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden in het geval van tijdelijke onderbreking of storing van het systeem van de gebruiker.

2
Erste Hilfe!

Eerste hulp!

Heb je een probleem?
1
Wie sicher sind Sie?

Hoe veilig ben jij?

Doe onze testen!
2
Sicher im Internet

Veilig internetten

Tips om veilig te surfen
3